Bliksembeveiliging bij woonhuis door TLC bv bliksembeveiliging

Aardpen slaan

Het slaan van een aardpen is essentieel voor een veilige en betrouwbare elektrische installatie. Bij TLC B.V. begrijpen we het belang van een correcte aarding en bieden we professionele diensten voor het slaan van aardpennen in heel Nederland. Van Amsterdam tot Heerhugowaard en van Rotterdam tot Zwolle: wij zorgen dat uw installatie voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Wat is een aardpen?

Een aardpen zorgt ervoor dat overtollige stroom veilig de grond in wordt geleid, wat kortsluiting, overspanning of zelfs brand voorkomt. Het is niet alleen een wettelijke vereiste volgens de NEN 1010-normen, maar ook een investering in de veiligheid van uw woning of bedrijfspand.

Waarom heb je een aardpen nodig?

  • Bescherming tegen blikseminslag en kortsluiting.
  • Noodzakelijk voor veilige meterkastaansluitingen.
  • Verplicht bij nieuwbouw en renovatie sinds 1975.
  • Voorkomt schade aan elektrische apparaten.

Hoe slaan wij een aardpen?

Bij TLC B.V. werken wij met hoogwaardige apparatuur en gespecialiseerde technieken en monteurs om ervoor te zorgen dat de aardpen op de juiste diepte en locatie wordt geplaatst.

Dit proces verloopt in de volgende stappen:

  1. Voorbereiding: We bevestigen een rol koper aan de "voorloper" van de aardpen.

  2. Inslagen van de aardpen: De aardpen, wordt met behulp van stalen staven (van 1,5 meter lang) de grond in gedreven. Dit gebeurt door middel van luchtcompressie of elektrisch aangedreven met een 220V-aggregaat.

  3. Tussentijdse metingen: Terwijl de aardpen in de grond wordt gedreven, voeren we metingen uit om de voortgang te controleren. We zorgen ervoor dat de pen de vereiste diepte en weerstand bereikt om een veilige en betrouwbare aarding te garanderen.

  4. Voltooiing en rapportage: Zodra de vereiste weerstand is behaald, stoppen we met het slaan van de aardpen. We leveren vervolgens een gedetailleerd rapport voor de levering van het aardsysteem, waarin de gemeten waarden en de uitvoering van het proces worden vastgelegd.

Dit proces zorgt ervoor dat de aardpen de juiste weerstand biedt voor een veilige en efficiënte aarding van uw installatie.

Kosten voor het slaan van een aardpen

De prijs voor een aardpen varieert afhankelijk van:

  • De grondsoort (zand, klei, veen).
  • De diepte die nodig is om de juiste aardingsweerstand te bereiken.
  • Het type installatie (meterkast, bliksembeveiliging, bouwkast).

Wilt u een exacte prijsindicatie voor uw situatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan via TLC B.V.

Veelgestelde vragen over aardpen slaan

Hoe diep moet een aardpen de grond in?
Dit hangt af van de grondsoort. Gemiddeld varieert dit tussen 2 en 4 meter, maar in sommige gebieden zijn meerdere aardpennen nodig om aan de norm te voldoen.

Kan ik zelf een aardpen slaan?
Het slaan van een aardpen vereist specialistische kennis en apparatuur. Wij adviseren altijd een erkend bedrijf zoals TLC B.V. in te schakelen.

Is een aardpen verplicht?
Ja, sinds 1975 is een aardpen verplicht bij nieuwbouw en renovaties.

Hoe meet ik de aarding van een aardpen?
Wij meten de weerstand van de aarding met geavanceerde apparatuur en garanderen dat uw installatie voldoet aan de NEN 1010-normen.

 

Waarom kiezen voor TLC B.V.?

Met jarenlange ervaring, expertise in uiteenlopende grondsoorten en een focus op veiligheid, biedt TLC B.V. hoogwaardige aardingsoplossingen. Of u nu een aardpen nodig heeft voor een woning in Utrecht of een zonnepark in Fochteloërveen: wij staan voor u klaar.

📞 Neem contact op voor advies of een vrijblijvende offerte!
TLC B.V. – Uw specialist in veilige aarding door heel Nederland.

Installatie door TLC B.V.

TLC bliksembeveiliging B.V. is meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het installeren van bliksembeveiliging volgens de Europese norm NEN-EN-IEC 62305. Wij kunnen bliksembeveiliging installeren bij zowel bedrijfspanden als bij woonhuizen, dus ook als u op zoek bent naar bliksembeveiliging bij uw woning bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u meer informatie te weten komen over bliksembeveiliging? Hoe het bijvoorbeeld zit met bliksembeveiliging zonnepanelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden met u.

Veelgestelde vragen over een aardpen

Heb je al olie gevonden?
Is mijn aarde nog goed?
Hoe diep moet een aarding zijn?

Onze klanten

  • Mecc-Maastricht-Bliksembeveiliging-Door-TLC-bv