Een aardpen slaan is vakwerk en men dient bij het aanbrengen ervan de veiligheid niet uit het oog te verliezen. Voor het slaan van de aardpen wordt door TLC bv gebruik gemaakt van een aggregaat (220V) of luchtcompressor. In Nederland is de grondlaag verschillend en bestaat uit zand, grind, klei, veen, en mergel. Hierdoor is het bereiken van de aardingsweerstand op diverse plaatsen verschillend. Om een voorbeeld te stellen: om een aardingsweerstand van 1,5 Ohm in Amsterdam te bereiken heeft men meestal aan één aardpen voldoende, eenzelfde aardingsweerstand van 1,5 Ohm in Ermelo op de Veluwe is niet te bereiken met één aardpen, hiervan is een veelvoud nodig. Hierdoor ontstaat dus ook een prijsverschil.
De aardpen die wij gebruiken bestaat uit een stalen staaf met daarlangs een koperdraad gemonteerd, en bestaat dus uit één geheel zonder koppelingen. Hierdoor zijn de risico’s op slechte onderlinge verbindingen uitgesloten. Alles bij elkaar dus een betrouwbaar systeem dat door woningbouwverenigingen en stroomleverende bedrijven al jarenlang wordt geaccepteerd. Na het slaan van de aardpen leveren wij hiervan een aardingsrapport die u kunt tonen aan het stroomleverend bedrijf.
De kosten voor het slaan van een aardpen is verschillend. Dit heeft te maken met de verschillende grondsoorten en de benodigde aardingsweerstand ( Ra:) De kosten variëren van +/- € 175,- tot een veelvoud er van. Hierin zijn dan de arbeidskosten en materiaal inbegrepen. Houdt er wel rekening mee dat bij sommige grondsoorten het langer kan duren om de aardpen te slaan, of dat de aardpen in sommige grondsoorten veel dieper zal moeten worden geslagen. In deze gevallen kan het zo zijn dat de prijs hoger uitvalt. Na het slaan van de aardpen leveren wij hiervan een aardingsrapport die u kunt tonen aan het stroomleverend bedrijf. Wij kunnen u een vaste prijs opgeven aan de hand van uw postcode.
Wilt u meer informatie ontvangen van TLC bv over een aardpen laten slaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons en wij staan u graag te woord.